/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Zece milioane de lei a cheltuit Primăria Chișinău pentru procurarea unor autospeciale. De unde provin banii

missing
06 ianuarie 2021, ora 09:54

Circa zece milioane de lei a cheltuit Primăria Chișinău pentru achiziționarea a zece autospeciale noi pentru colectarea și evacuarea deșeurilor menajere de pe teritoriul Capitalei. Autoritățile spun că banii au fost alocați din profitul Regiei „Autosalubritate”, obținut în anii 2018 și 2019. 

Mijloacele de transport sunt produse în Belarus, sunt de model „MAZ” și au fost livrate către Regia „Autosalubritate” la sfârșitul anului 2020.

Astfel, trei din cele zece autospeciale au fost distribuite pentru intervenții în teritoriu, iar altele șapte sunt supuse testărilor pentru ca în zilele următoare să fie utilizate conform destinației. Cele zece autospeciale noi vor înlocui o parte din unitățile învechite, de tip „ZIL”.

Regia „Autosalubritate” asigură serviciile de colectare şi transportare a deşeurilor din oraşul Chişinău. Parcul auto al întreprinderii este constituit din 96 de autospeciale, care sunt distribuite zilnic pe 42 de rute, pentru evacuarea deșeurilor menajere solide.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram