Circa zece milioane de lei a cheltuit Primăria Chișinău pentru achiziționarea a zece autospeciale noi pentru colectarea și evacuarea deșeurilor menajere de pe teritoriul Capitalei. Autoritățile spun că banii au fost alocați din profitul Regiei „Autosalubritate”, obținut în anii 2018 și 2019. 

Mijloacele de transport sunt produse în Belarus, sunt de model „MAZ” și au fost livrate către Regia „Autosalubritate” la sfârșitul anului 2020.

Astfel, trei din cele zece autospeciale au fost distribuite pentru intervenții în teritoriu, iar altele șapte sunt supuse testărilor pentru ca în zilele următoare să fie utilizate conform destinației. Cele zece autospeciale noi vor înlocui o parte din unitățile învechite, de tip „ZIL”.

Regia „Autosalubritate” asigură serviciile de colectare şi transportare a deşeurilor din oraşul Chişinău. Parcul auto al întreprinderii este constituit din 96 de autospeciale, care sunt distribuite zilnic pe 42 de rute, pentru evacuarea deșeurilor menajere solide.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!