Facebook a anunțat că a blocat contul președintelui în funcție al SUA, Donald Trump, pe o perioadă nedeterminată, în urma insurecției de miercuri seară de la clădirea Capitoliului, când o gloată de susținători furioși și înarmați ai lui Trump, instigați de acesta, au pătruns cu forța peste parlamentarii americani în timp ce avea loc procedura de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale.

Anunțul a fost făcut chiar de fondatorul rețelei sociale, Mark Zuckerberg, pe pagina sa de Facebook. Zuckerberg spune că „riscurile de a îi permite președintelui să continue să folosească serviciul în această perioadă sunt prea mari”.
„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul care i-a mai rămas în funcție pentru a submina tranziția legală și pașnică către succesorul său Joe Biden.

Decizia sa de a folosi platforma pentru a susține și nu pentru a condamna acțiunile susținătorilor săi de la clădirea Capitoliului a șocat SUA și lumea deopotrivă. Am șters încă de ieri mesajele (n. red. – lui Trump) pentru că am socotit că efectul și intenția lor este de a provoca și mai multă violență”, a spus Mark Zuckerberg.

Interdicția lui Trump pe Facebook ar putea dura cel puțin două săptămâni, până la inaugurarea viitorului președinte, Joe Biden.

Anterior, și Twitter l-a blocat pe președintele american în funcție pentru o perioadă de 12 ore, când acesta a publicat un clip video cu un mesaj revoltător, în care i-a lăudat pe insurecționiști. Ulterior, într-un al doilea mesaj, el a justificat acțiunile acestora, le-a transmis că „sunt iubiți” și să „nu uite niciodată această zi”.

Au mai rămas mai puțin de două săptămâni din președinția lui Donald Trump, care urmează să se încheie în după-amiaza zilei de 20 ianuarie, moment în care Joe Biden și Kamala Harris vor depune jurământul pentru mandatele de președinte, respectiv vicepreședinte, scrie digi24.ro.

Joe Biden a câștigat alegerile din 3 noiembrie cu 306 de voturi în Colegiul Electoral și peste 81 milioane de voturi în votul popular, depășindu-l pe rivalul său cu peste 7 milioane de voturi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!