Femeia care a murit miercuri în timpul incidentelor din sediul Congresului SUA a fost împuşcată de poliţia Capitoliului, a anunţat şeful poliţiei din Washington, transmite AFP, scrie agerpres.ro.

“Agenţi în uniformă ai poliţiei Capitoliului i-au înfruntat (pe manifestanţii care au pătruns în clădire) şi la un moment dat unul dintre ei a făcut uz de arma de serviciu” şi a rănit-o pe femeie, a declarat într-o conferinţă de presă Robert Contee.

 

Femeia a fost declarată moartă după ce a fost transportată la spital.

Contee a adăugat că a fost deschisă o anchetă internă asupra acestui “eveniment tragic”.

El a menţionat că celelalte trei persoane decedate în incidentele de la Capitoliu, o femeie şi doi bărbaţi, au murit în urma unei “urgenţe medicale distincte”, fără a da alte detalii şi fără a preciza dacă era vorba de participanţi la manifestaţii.

Cauzele acestor decese nu vor putea fi stabilite înainte de examinarea lor de către un medic legist, a mai spus şeful poliţiei.

Media americane au relatat, citând familia, că femeia decedată miercuri după a fost rănită de glonţ în sediul Congresului SUA se numea Ashli Babbitt şi era o susţinătoare înfocată a preşedintelui Donald Trump care trăia în sudul Californiei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!