Congresul Statelor Unite a început, miercuri, procesul de validare al rezultatului alegerilor prezidențiale. Vicepreședintele Mike Pence a început procesul de numărare a voturilor. Această procedură este urmărită cu atenție în contextul în care Donald Trump a încercat prin orice modalitate să răstoarne rezultatul alegerilor câștigate de Joe Biden cu 306 de voturi la 232.

În timpul numărării voturilor, simpatizanții a lui Donald Trump s-au adunat în fața Capitolului. Aceștia au asediat clădirea. Între timp, președintele ales, Joe Biden, s-a adresat lui Trump să iasă în fața mulțimii și să cheme la calm. Ulerior, Trump a adresat un mesaj simpatizanților săi, acesta i-a chemat la calm și i-a rugat să meargă acasă.

Trupe FBI SWAT au fost chemate pentru a restabili ordinea în clădirea Capitoliului din Washington D.C. Foto: Captură Twitter

Foto: Guliver/Gettyimages

Foto: Captură Twitter/Anthony Quintano

Foto: GettyImages

Foto: Profimedia

Foto: AFP

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!