/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

În ciuda unei noi stări de urgenţă, premierul Japoniei reafirmă că Tokyo va găzdui Jocurile Olimpice

07 ianuarie 2021, ora 14:41

Premierul japonez Yoshihide Suga a reafirmat joi că ţara sa va găzdui Jocurile Olimpice în această vară, într-o formă “sigură şi stabilă”, după ce a declarat o nouă stare de urgenţă sanitară în capitala Tokyo, ca urmare a unei creşteri record a infectărilor cu Covid-19, informează EFE, scrie agerpres.ro.

“În primul rând, vom face toate eforturile pentru a învinge coronavirusul. Şi vom organiza Jocuri Olimpice sigure şi stabile, luând toate măsurile necesare”, a declarat Suga, după ce a fost întrebat dacă aplicarea acestor măsuri extraordinare ar putea afecta evenimentul olimpic.

Şeful guvernului nipon a subliniat că organizatorii şi responsabilii Comitetului Internaţional Olimpic “vor continua să lucreze” pentru organizarea Jocurilor “fără greşeală” şi la termen, cu ocazia unei conferinţe de presă în cursul căreia a anunţat noua stare de urgenţă impusă la Tokyo şi în zonele înconjurătoare.

Această măsură, care va fi în vigoare până pe 7 februarie, implică reducerea programului de funcţionare a barurilor şi restaurantelor, precum şi recomandarea de aplicare a telemuncii, printre alte restricţii, care nu includ însă izolarea populaţiei.

Suga şi-a exprimat, totodată, încrederea că începerea campaniilor de vaccinare în diferite ţări şi în Japonia, unde nu se aşteaptă ca vaccinul să înceapă să fie distribuit până la sfârşitul lunii februarie, va schimba modul în care japonezii privesc în prezent desfăşurarea Jocurilor Olimpice în ţara lor.

“Însă ceea ce avem de făcut acum este să controlăm infectările”, a precizat premierul japonez.

Sprijinul popular faţă de Jocurile Olimpice a scăzut în ultimele luni ale anului trecut în rândul japonezilor, în principal din cauza răspândirii continue a coronavirusului în ţară, potrivit diferitelor anchete publicate de presa locală.

Conform unui sondaj efectuat de postul public de televiziune NHK, 32% dintre cei chestionaţi erau în favoarea anulării definitive a Jocurilor, în timp ce 32% erau de acord cu o nouă amânare a competiţiei şi doar 27% susţineau menţinerea datei de desfăşurare a Olimpiadei.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021, după ce au fost amânate cu un an, în luna martie 2020, din cauza pandemiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram