/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

2020 a fost cel mai cald an înregistrat vreodată în Europa

missing
08 ianuarie 2021, ora 13:26

Europa a înregistrat cel mai fierbinte an din istoria măsurătorilor meteorologice. Temperatura medie a fost în 2020, cu 0,4 grade Celsius mai ridicată decât în 2019, potrivit serviciului UE de monitorizare a climei, citat de Euronews.

Cele mai recente date publicate de Copernicus au arătat că 2020 a fost, la nivel global, la egalitate cu cel mai cald an înregistrat vreodată – 2016 – marcând de asemenea sfârșitul celui mai cald deceniu înregistrat de măsurători.

De asemenea, agenția a raportat că concentrațiile de CO2 în atmosferă au continuat să crească la nivel global.

Europa, datele sezoniere pentru iarna 2019/20 și toamna lui 2020 au arătat că aceste perioade au fost cele mai calde înregistrate vreodată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram