327 de șoferi care circulau cu viteză excesivă, majoritatea se deplasau pe străzile din municipiul Chișinău, au fost depistați și amendați ieri de către Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP.

Potrivit INSP, întrucât urmează încă 2 zile de odihnă, pentru a evita consecințele unor accidente produse din cauza vitezei excesive, aceștia vor intensifica la maximum depistarea șoferilor care nu țin cont de regulile generale în timpul condusului.

Astfel, INSP solicită șoferilor să respecte următoarele recomandări:

– nu depășiți limita de viteză;
– adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum şi trafic;
– abordaţi curbele uşor, păstrând o viteză redusă şi uniform;
– păstraţi o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în faţă.

INSP menționează că vor fi prezenți pe toate traseele și drumurile din țară, iar conducătorii auto care depășesc limitat de viteză și pun în pericol viața și sănătatea celorlalți participanți la traficul rutier vor fi sancționați conform legislației, care prevede o amendă de până la 1800 de lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!