/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Administratorii localurilor cer autorităților permisiunea de a primi clienți și după ora 22:00

08 ianuarie 2021, ora 12:54

Administratorii localurilor din țară cer autorităților permisiunea de a primi clienți și după ora 22:00, pe motiv că în ultima perioadă a scăzut numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul COVID-19.

O solicitare în acest sens a fost transmisă de către Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova Guvernului, Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne și Consiliului Economic pe lângă prim-ministru.

Pe 4 decembrie 2020 Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis că se interzice desfășurarea activităților de deservire în unitățile de alimentație publică (de tipul restaurantelor, barurilor, cantinelor, cafenelelor), precum și în unitățile de alimentație publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centre comerciale, aeroporturi, porturi internaționale și în punctele internaționale de trecere a frontierei de stat, între orele 22:00 – 07:00.

Reprezentanții asociației solicită eliminarea restricției întrucât, potrivit lor, decizia de mai sus a fost luată în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri noi de coronavirus, până la două mii timp de 24 de ore, însă, în ultima perioadă, spun ei, asistăm la o scădere a numărului de cazuri, mult sub o mie, timp de 24 de ore, ceea ce reprezintă o micșorare de cinci ori.

Sursa: ZDG

Sursa: ZDG

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram