Administratorii localurilor din țară cer autorităților permisiunea de a primi clienți și după ora 22:00, pe motiv că în ultima perioadă a scăzut numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul COVID-19.

O solicitare în acest sens a fost transmisă de către Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova Guvernului, Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne și Consiliului Economic pe lângă prim-ministru.

Pe 4 decembrie 2020 Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis că se interzice desfășurarea activităților de deservire în unitățile de alimentație publică (de tipul restaurantelor, barurilor, cantinelor, cafenelelor), precum și în unitățile de alimentație publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centre comerciale, aeroporturi, porturi internaționale și în punctele internaționale de trecere a frontierei de stat, între orele 22:00 – 07:00.

Reprezentanții asociației solicită eliminarea restricției întrucât, potrivit lor, decizia de mai sus a fost luată în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri noi de coronavirus, până la două mii timp de 24 de ore, însă, în ultima perioadă, spun ei, asistăm la o scădere a numărului de cazuri, mult sub o mie, timp de 24 de ore, ceea ce reprezintă o micșorare de cinci ori.

Sursa: ZDG

Sursa: ZDG

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!