Președintele în funcție al Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat, vineri, pe Twitter, că nu va participa la inaugurarea succesorului său la Casa Albă în data de 20 ianuarie, încălcând una dintre cele mai vechi tradiții ale republicii americane și transferului pașnic de putere.

„Pentru toți cei care au întrebat, nu voi participa la inaugurarea de pe 20 ianuarie”, a scris Donald Trump pe Twitter, evitând din nou să pomenească numele succesorului său la Casa Albă.

Este pentru prima oară în ultimii 151 de ani când un președinte refuză să participe la ceremonia de învestire a succesorului său. Ultima oară, un astfel de eveniment s-a petrecut în 1869, când președintele Andrew Johnson a refuzat să participe la învestirea succesorului său, Ulysses Grant.

Trump nu a oferit detalii cu privire la ce plănuiește să facă în cele 12 zile de mandat care i-au mai rămas, însă există posibilitatea ca acesta să fie din nou pus sub acuzare, pe ultima sută de metri, asaltului asupra Capitoliului pe care l-a instigat în ziua de 6 ianuarie, când au fost validate rezultatele alegerilor prezidențiale din cele 50 de state.

Leadership-ul democrat al celor două camere ale Congresului american a anunțat deja că va începe procedura de impeachment, dacă cabinetul nu va acționa în vederea îndepărtării lui Trump de la putere prin invocarea amendamentului 25 la Constituția Statelor Unite, scrie digi24.ro.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!