/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Donald Trump a anunțat că nu se va prezenta la ceremonia de învestire în funcție a lui Joe Biden

08 ianuarie 2021, ora 20:47

Președintele în funcție al Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat, vineri, pe Twitter, că nu va participa la inaugurarea succesorului său la Casa Albă în data de 20 ianuarie, încălcând una dintre cele mai vechi tradiții ale republicii americane și transferului pașnic de putere.

„Pentru toți cei care au întrebat, nu voi participa la inaugurarea de pe 20 ianuarie”, a scris Donald Trump pe Twitter, evitând din nou să pomenească numele succesorului său la Casa Albă.

Este pentru prima oară în ultimii 151 de ani când un președinte refuză să participe la ceremonia de învestire a succesorului său. Ultima oară, un astfel de eveniment s-a petrecut în 1869, când președintele Andrew Johnson a refuzat să participe la învestirea succesorului său, Ulysses Grant.

Trump nu a oferit detalii cu privire la ce plănuiește să facă în cele 12 zile de mandat care i-au mai rămas, însă există posibilitatea ca acesta să fie din nou pus sub acuzare, pe ultima sută de metri, asaltului asupra Capitoliului pe care l-a instigat în ziua de 6 ianuarie, când au fost validate rezultatele alegerilor prezidențiale din cele 50 de state.

Leadership-ul democrat al celor două camere ale Congresului american a anunțat deja că va începe procedura de impeachment, dacă cabinetul nu va acționa în vederea îndepărtării lui Trump de la putere prin invocarea amendamentului 25 la Constituția Statelor Unite, scrie digi24.ro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram