/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Poliția, la vânătoare. În ziua de Crăciun, oamenii legii au amendat 327 de șoferi pentru depășirea limitei de viteză

missing
08 ianuarie 2021, ora 21:15

Chiar dacă e zi liberă pentru bugetari, agenții de patrulare nu au avut vreme de răgaz. Pentru că și drumurile au fost mai libere, iar unii șoferi s-au aventurat să apese pe accelerator, oamenii legii au decis că tocmai e momentul potrivit să le amintească despre aceea că regulile circulației rutiere trebuie respectate în orice condiții. Această lecție a fost însușită, astăzi, de sute de conducători auto din Capitală.

Mai exact, cu ajutorul unui radar, poliția i-a vânat pe cei care au încălcat limita de viteză. Doar în ziua de Crăciun, de exemplu, oamenii legii au amendat peste 300 de șoferi. Nu toți, însă, erau de acord cu pedeapsa, iar unii chiar au declarat că raziile respective sunt ilegale.

„ – Audi alb, numărul 90. – Preluat. Uitați-vă, ați încălcat. 73 km la oră. – Recunosc vina.”

Mulți dintre șoferii pe care poliția îi prindea pe podul de pe strada Mihai Viteazul din Capitală credeau că pe acest segment este voie să se circule cu cel mult 70 de km pe oră. Aceștia au recunoscut că au vrut să profite de ziua liberă și se grăbeau să-și rezolve treburile casnice.

„- Puțin viteza am depășit-o. 71 de km. – Unde v-ați grăbit? – Să cumpărăm o masă de aici.”

„ -V-ați grăbit prea mult? – Da, se întâmplă. O să fiu data viitoare mai atent.”

„ – De ce ați încălcat? – Așa s-a întâmplat.”

Șoferii erau opriți doar după ce o mașină-capcană îi fotografia cum circulă cu viteză excesivă. Aceasta era amplasată la o benzinărie din apropiere, astfel încât să nu fie văzută de conducătorii auto. Până nu vedeau dovada, aceștia nu-i credeau pe ofițeri.

„- Da bine, acum da. Cu părere de rău, am încălcat și o să mă strădui pe viitor să nu încalc.”

Iar alții, chiar și având dovada în fața ochilor, refuzau să creadă că au încălcat viteza. O bună parte ne-au spus că nu văd nimic rău în asta.

„- Sunt făcute ilegal. – De ce? – Da cum am depășit eu viteza? – Nu ați observat? – Nu, iată m-a oprit și spune că am depășit.”

„Sunt anumite trasee în oraș, pe care va trebui de pus puțin mai mare viteza. De asta și sunt ambuteiaje.”

Totuși, majoritatea a fost de acord cu încălcarea constatată și au spus că o vor achita timp de trei zile, astfel încât suma să fie cu 50 la sută mai mică.

„ – Cine încalcă, plătește. Principalul – să nu fii la volan servit.”

„ – Sunt ok că poliția verifică, sunt de acord că limitele de viteză trebuie să fie respectate. Altfel nu are cum să fie ordine în oraș.”

„Șoferii s-au ales cu amenzi de până la 1800 de lei și cu câte 5 puncte de penalizare. Conform datelor INSP, ieri, poliția a depistat pe străzile Capitalei 327 de șoferi care se deplasau cu viteză excesivă. Oamenii legii vor continua să organizeze astfel de razii și în weekend, astfel încât să fie evitate accidentele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram