/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Zborurile charter dinspre și spre Marea Britanie au fost reluate, începând de astăzi

missing
08 ianuarie 2021, ora 21:30

Zborurile charter dinspre și spre Marea Britanie au fost reluate, începând de astăzi, după o pauză de aproape două săptămâni. Hotărârea a fost luată de către Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică. Tot aceasta a decis sistarea zborurilor, începând cu data de 23 decembrie, cu scopul de a preveni răspândirea unei noi tulpini a coronavirusului, depistată pe teritoriul Regatului.

Pasagerii care umau să zboare spre Marea Britanie si-au făcut apariția la Aeroportul Chișinău cu 3 ore înainte de decolare. Oamenii se îmbulzeau la intrarea în Aeroport, uitând despre necesitatea respectării normelor anticovid 19. Unii ne-au spus că așteaptă de zile bune să zboare și chiar și-au reprogramat de câteva ori călătoria, în timp ce alții și-au cumpărat bilet la prima cursă disponibilă.

„Trebuia pe 4 să ne întoarcem la lucru, dar s-a anulat zborul la WIZZ Air, a venit informație că se anulează.”

„Noi am cumpărat bilet la primul zbor care trebuia să fie pe 28 decembrie și apoi l-au transferat pentru astăzi.”

Chiar și așa, unii pasagerii ne-au spus că sistarea zborurilor, în perioada sărbătorilor de iarnă, nu i-a deranjat prea tare, pentru că acesta a fost un motiv întemeiat ca să stea mai mult acasă, alături de cei dragi. Singurul lucru care i-a stresat puțin este că a fost nevoie să monitorizeze când se vor relua zborurile.

„ – Faptul că a fost pauză, nu au fost efectuate zboruri v-a afectat cumva? – Nu, nu. Exact în data la care am cumpărat biletul, fix în data asta ni s-au deschis zborurile.”

„Nu, eu am avut norocul că pe 8 trebuia să plec și pe 8 s-au deschis granițele cum s-ar spune.”

Întrebați dacă sunt la curent cu noile reguli de intrare pe teritoriul Marii Britanii, unii pasageri ne-au dat un răspuns nesigur.

„Noi nu știm, dacă trebuie, dar au spus că, posibil, să dăm testul în aeroportul ăsta.”

„Condițiile care sunt, adică tot este o autoizolare – 14 zile, dacă ai nevoie să ieși din carantină mai repede, faci testul.”

Marea Britanie a stabilit noi reguli de intrare în țară. Toți cei care vor sosi, vor trebui să prezinte un test negativ la Covid, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge la destinație. Persoanele care vin din ţări cu risc epidemiologic sporit vor trebui să se autoizoleze timp de 10 zile. Cei care nu vor respecta noile reguli, riscă amenzi de cel puţin 500 de lire sterline. Cursele regulate au fost sistate pe data de 23 decembrie, din motiv că, în Anglia, a fost depistată o nouă tulpină a coronavirusului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram