Zborurile charter dinspre și spre Marea Britanie au fost reluate, începând de astăzi, după o pauză de aproape două săptămâni. Hotărârea a fost luată de către Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică. Tot aceasta a decis sistarea zborurilor, începând cu data de 23 decembrie, cu scopul de a preveni răspândirea unei noi tulpini a coronavirusului, depistată pe teritoriul Regatului.

Pasagerii care umau să zboare spre Marea Britanie si-au făcut apariția la Aeroportul Chișinău cu 3 ore înainte de decolare. Oamenii se îmbulzeau la intrarea în Aeroport, uitând despre necesitatea respectării normelor anticovid 19. Unii ne-au spus că așteaptă de zile bune să zboare și chiar și-au reprogramat de câteva ori călătoria, în timp ce alții și-au cumpărat bilet la prima cursă disponibilă.

„Trebuia pe 4 să ne întoarcem la lucru, dar s-a anulat zborul la WIZZ Air, a venit informație că se anulează.”

„Noi am cumpărat bilet la primul zbor care trebuia să fie pe 28 decembrie și apoi l-au transferat pentru astăzi.”

Chiar și așa, unii pasagerii ne-au spus că sistarea zborurilor, în perioada sărbătorilor de iarnă, nu i-a deranjat prea tare, pentru că acesta a fost un motiv întemeiat ca să stea mai mult acasă, alături de cei dragi. Singurul lucru care i-a stresat puțin este că a fost nevoie să monitorizeze când se vor relua zborurile.

„ – Faptul că a fost pauză, nu au fost efectuate zboruri v-a afectat cumva? – Nu, nu. Exact în data la care am cumpărat biletul, fix în data asta ni s-au deschis zborurile.”

„Nu, eu am avut norocul că pe 8 trebuia să plec și pe 8 s-au deschis granițele cum s-ar spune.”

Întrebați dacă sunt la curent cu noile reguli de intrare pe teritoriul Marii Britanii, unii pasageri ne-au dat un răspuns nesigur.

„Noi nu știm, dacă trebuie, dar au spus că, posibil, să dăm testul în aeroportul ăsta.”

„Condițiile care sunt, adică tot este o autoizolare – 14 zile, dacă ai nevoie să ieși din carantină mai repede, faci testul.”

Marea Britanie a stabilit noi reguli de intrare în țară. Toți cei care vor sosi, vor trebui să prezinte un test negativ la Covid, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge la destinație. Persoanele care vin din ţări cu risc epidemiologic sporit vor trebui să se autoizoleze timp de 10 zile. Cei care nu vor respecta noile reguli, riscă amenzi de cel puţin 500 de lire sterline. Cursele regulate au fost sistate pe data de 23 decembrie, din motiv că, în Anglia, a fost depistată o nouă tulpină a coronavirusului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!