/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Lukaşenko: Proiectul noii constituții din Belarus va fi redactat până la finalul acestui an

missing
10 ianuarie 2021, ora 12:57

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a anunţat că proiectul noii constituţii din Belarus va fi redactat până la finalul acestui an, transmite duminică Reuters, citând agenţia de presă RIA, scrie agerpres.ro.

Belarusul este scena unor proteste aproape zilnice după alegerile prezidenţiale din 9 august 2020, scrutin marcat de fraude masive, potrivit opoziţiei.

După aceste alegeri, câştigate de liderul de la Minsk cu aproximativ 80% din voturi conform datelor oficiale, candidata şi lidera opoziţiei Svetlana Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania.

Lukaşenko, care se află la putere din 1994, a respins acuzaţiile opoziţiei şi ale Occidentului şi a lansat o campanie de reprimare a vocilor critice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram