Crainicul și jurnalistul Alexei Revenco, inconfundabila voce a Radio Moldova, a murit în această dimineață.

„Astăzi, 11 ianuarie, la ora 6 dimineața, a plecat din viață cel mai luminos Om – Alexei Revenco. Omul care cu vocea-i de unicitate, cu firea-i veselă și simțul umorului deosebit făcea sărbătoare oriunde era”, a scris Veta Ghimpu-Munteanu pe pagina sa de Facebook.

„Am stat cu Alexei Revenco în aceiași secție de terapie, aproape opt zile. L-am incurajat moral și bărbătește că totul va fi bine. Dar era foarte slăbit și palid la față și am insistat că trebuie să facem mișcare împreună zilnic pe coridor. A mărturisit că trebuia să fie prezentator la Ceremonia de Inaugurare a președintei Maia Sandu, dar cu două zile înainte a fost testat pozitiv la Covid-19 și pe 23 decembrie a fost internat la spital. Ce păcat… o voce inconfundabilă, cu o ținută scenica excepțională. Un om inteligent și integru! Drum lin Om Bun – Alexei”, a scris pe pagina sa de Facebook fostul consilier municipal Oleg Cernei.

Peste 40 de ani din viață, Alexei Revenco a prezentat știrile la Radio Moldova.

În 2007, Alexei Revenco a primit de titlul de Maestru în Artă. În 2010 a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”, pentru activitatea de redactor-prezentator în Departamentul Actualităţi Radio.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!