Populistul Sadîr Japarov s-a clasat în fruntea primului tur al alegerilor prezidenţiale care au avut loc duminică în Kârgâzstan, obţinând peste 80% din voturi, în timp ce peste 90% din buletinele de vot au fost numărate, potrivit comisiei electorale, relatează AFP, citat de agerpres.ro.

Kârgâzii au votat duminică cu privire la amendamentele constituţionale menite să schimbe regimul politic al ţării, peste 80% dintre alegători exprimându-se în favoarea preşedinţiei, o reformă care va acorda prerogative extinse noului preşedinte.

Peste 3,5 milioane de alegători au fost aşteptaţi la secţiile de votare pentru a-l desemna preşedinte pe unul dintre cei 17 candidaţi înscrişi în cursa electorală. Principalul contracandidat al lui Japarov este liderul Partidului Butun, Adahan Madumarov.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!