/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Alegeri prezidenţiale în Kârgâzstan: Populistul Japarov, clasat pe primul loc

missing
11 ianuarie 2021, ora 11:06

Populistul Sadîr Japarov s-a clasat în fruntea primului tur al alegerilor prezidenţiale care au avut loc duminică în Kârgâzstan, obţinând peste 80% din voturi, în timp ce peste 90% din buletinele de vot au fost numărate, potrivit comisiei electorale, relatează AFP, citat de agerpres.ro.

Kârgâzii au votat duminică cu privire la amendamentele constituţionale menite să schimbe regimul politic al ţării, peste 80% dintre alegători exprimându-se în favoarea preşedinţiei, o reformă care va acorda prerogative extinse noului preşedinte.

Peste 3,5 milioane de alegători au fost aşteptaţi la secţiile de votare pentru a-l desemna preşedinte pe unul dintre cei 17 candidaţi înscrişi în cursa electorală. Principalul contracandidat al lui Japarov este liderul Partidului Butun, Adahan Madumarov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram