Aeronava Boeing 737 Sriwijaya Air care a dispărut pe 9 ianuarie a rămas probabil intactă până în momentul în care a lovit apa, au declarat anchetatorii din cadrul Comitetului național pentru siguranță în transporturi din Indonezia (KNKT), potrivit publicației The Independent, citat de digi24.ro.

„Nu știm asta cu siguranță, dar când de uităm la resturile aeronavei vedem că sunt împrăștiate într-o zonă destul de restrânsă”, a declarat Nurcahyo Utomo, anchetator la KNKT, pentru agenția Reuters.

„Este posibil să se fi rupt la contactul cu apa, pentru că dacă ar fi explodat în zbor resturile ar fi fost împrăștiate pe o rază mai mare”, a adăugat Utomo.

Aeronava Boeing 737-500 aparținând operatorului indonezian Sriwijaya Air s-a prăbușit pe 9 ianuarie, la scurt timp după decolarea din capitala Jakarta, având destinația Pontianak pe insula Borneo. Zborul a dispărut de pe radar la doar patru mine de la decolare și s-a prăbușit în mare.

Avionul vechi de 27 de ani a plonjat aproape 3.000 de metri în mai puțin de 60 de secunde înainte să lovească apa. Martorii au declarat că au auzit două explozii.

Cele două cutii negre ale aeronavei au fost localizate în apă, iar scafandri încearcă să le scoată la suprafață.

Echipajele de intervenție au reușit până acum să găsească mai multe componente ale avionului, alături de hainele unor pasageri și alte bunuri personale. Scafandrii au indentificat rămășite umane sub apă și încearcă să recupereze cadavrele.

Acesta este cel mai grav accident aviatic petrecut în Indonezia după evenimentul din 2018, când un Boeing 737 MAX aparținând Lion Air s-a prăbușit în Marea Java având la bord 189 de pasageri.

Toate aeronavele Boeing 737 Max au fost menținute la sol după acest accident aviatic și a fost declanșată o investigație la amploare cu privire la problemele acestui avion.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!