/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Avionul prăbușit în Marea Java cu 62 de oameni la bord probabil era intact când a lovit apa

missing
11 ianuarie 2021, ora 14:23

Aeronava Boeing 737 Sriwijaya Air care a dispărut pe 9 ianuarie a rămas probabil intactă până în momentul în care a lovit apa, au declarat anchetatorii din cadrul Comitetului național pentru siguranță în transporturi din Indonezia (KNKT), potrivit publicației The Independent, citat de digi24.ro.

„Nu știm asta cu siguranță, dar când de uităm la resturile aeronavei vedem că sunt împrăștiate într-o zonă destul de restrânsă”, a declarat Nurcahyo Utomo, anchetator la KNKT, pentru agenția Reuters.

„Este posibil să se fi rupt la contactul cu apa, pentru că dacă ar fi explodat în zbor resturile ar fi fost împrăștiate pe o rază mai mare”, a adăugat Utomo.

Aeronava Boeing 737-500 aparținând operatorului indonezian Sriwijaya Air s-a prăbușit pe 9 ianuarie, la scurt timp după decolarea din capitala Jakarta, având destinația Pontianak pe insula Borneo. Zborul a dispărut de pe radar la doar patru mine de la decolare și s-a prăbușit în mare.

Avionul vechi de 27 de ani a plonjat aproape 3.000 de metri în mai puțin de 60 de secunde înainte să lovească apa. Martorii au declarat că au auzit două explozii.

Cele două cutii negre ale aeronavei au fost localizate în apă, iar scafandri încearcă să le scoată la suprafață.

Echipajele de intervenție au reușit până acum să găsească mai multe componente ale avionului, alături de hainele unor pasageri și alte bunuri personale. Scafandrii au indentificat rămășite umane sub apă și încearcă să recupereze cadavrele.

Acesta este cel mai grav accident aviatic petrecut în Indonezia după evenimentul din 2018, când un Boeing 737 MAX aparținând Lion Air s-a prăbușit în Marea Java având la bord 189 de pasageri.

Toate aeronavele Boeing 737 Max au fost menținute la sol după acest accident aviatic și a fost declanșată o investigație la amploare cu privire la problemele acestui avion.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram