Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, l-a nominalizat pe fostul diplomat de carieră William Burns pentru funcţia de director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), a anunţat luni echipa lui Biden într-un comunicat, informează AFP, citat de agerpres.ro.

„Bill Burns este un diplomat exemplar cu decenii de experienţă pe scena mondială în a asigura siguranţa poporului nostru şi a ţării noastre”, subliniază Joe Biden într-un comunicat.

„El împărtăşeşte convingerea mea profundă că serviciile de informaţii trebuie să fie apolitice”, adaugă preşedintele ales, care ar urma să-şi preia mandatul pe 20 ianuarie.

Diplomat vreme de 33 de ani, inclusiv ca ambasador al SUA în Rusia din 2005 până în 2008, William Burns s-a retras din corpul diplomatic în 2014, înainte de a conduce Fundaţia Carnegie pentru pace internaţională, un think tank de relaţii internaţionale.

El îi succede Ginei Haspel, directoare CIA din 2018, care l-a rândul său i-a succedat lui Mike Pompeo, care a condus CIA din 2017 până în 2018, înainte de a fi numit secretar de stat în administraţia lui Donald Trump.

Dacă numirea lui va fi confirmată de Senat, William Burns ar urma să devină primul diplomat de carieră care va conduce CIA, subliniază comunicatul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!