Un troleibuz turistic va circula pe străzile orașului Chișinău în zilele de sâmbătă și duminică, pe o rută care va parcurge cele mai importante puncte de atracție turistică. În celelalte zile, troleibuzul va circula pe una din rutele ordinare, deservite de către Regia Transport Electric Chișinău (RTEC).

Solicitat de IPN, șeful RTEC, Dorin Ciornîi, a menționat că troleibuzul este cu mers autonom. În timpul săptămânii, acesta va circula pe ruta 30, spre Aeroport.

Roman Vitiuc, șeful Direcției generale, economie, comerț și turism la Primăria Chișinău, a declarat că pe ruta turistica, călătoria cu acest troleibuz va fi gratuită, în regim pilot până în primăvară, după care se va propune Consiliului municipal Chișinău aprobarea unui tarif.

„Este o rută de testare, să vedem care este fluxul, este o ruta care va circula de la Aeroportul Internațional Chișinău și va avea anumite opriri turistice unde va fi testat și ghidul turistic audio din troleibuze. Va fi testat sâmbătă și duminică”, a mai adăugat șeful Direcției generale, economie, comerț și turism la Primăria Chișinău, Roman Vitiuc.

Până atunci, cheltuielile vor fi suportate de RTEC sau din bugetul municipal. Troleibuzul va trece pe la Turnul de Apă, Catedrala Mitropolitană, Clopotnița, muzee, teatre etc.

În etapa următoare, se preconizează a fi plasate QR-coduri pentru accesarea informațiilor despre obiectivele turistice și istorice. Inițiativa este parte a proiectului dezvoltat în comun cu Agenția Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM), în cadrul Planului de acțiuni care presupune dezvoltarea turismului în municipiul Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!