/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un troleibuz turistic urmează să circule pe străzile Capitalei. Cât va costa călătoria și ce traseu va avea

missing
11 ianuarie 2021, ora 16:58

Un troleibuz turistic va circula pe străzile orașului Chișinău în zilele de sâmbătă și duminică, pe o rută care va parcurge cele mai importante puncte de atracție turistică. În celelalte zile, troleibuzul va circula pe una din rutele ordinare, deservite de către Regia Transport Electric Chișinău (RTEC).

Solicitat de IPN, șeful RTEC, Dorin Ciornîi, a menționat că troleibuzul este cu mers autonom. În timpul săptămânii, acesta va circula pe ruta 30, spre Aeroport.

Roman Vitiuc, șeful Direcției generale, economie, comerț și turism la Primăria Chișinău, a declarat că pe ruta turistica, călătoria cu acest troleibuz va fi gratuită, în regim pilot până în primăvară, după care se va propune Consiliului municipal Chișinău aprobarea unui tarif.

„Este o rută de testare, să vedem care este fluxul, este o ruta care va circula de la Aeroportul Internațional Chișinău și va avea anumite opriri turistice unde va fi testat și ghidul turistic audio din troleibuze. Va fi testat sâmbătă și duminică”, a mai adăugat șeful Direcției generale, economie, comerț și turism la Primăria Chișinău, Roman Vitiuc.

Până atunci, cheltuielile vor fi suportate de RTEC sau din bugetul municipal. Troleibuzul va trece pe la Turnul de Apă, Catedrala Mitropolitană, Clopotnița, muzee, teatre etc.

În etapa următoare, se preconizează a fi plasate QR-coduri pentru accesarea informațiilor despre obiectivele turistice și istorice. Inițiativa este parte a proiectului dezvoltat în comun cu Agenția Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM), în cadrul Planului de acțiuni care presupune dezvoltarea turismului în municipiul Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram