Molizii care au fost utilizați în perioada sărbătorilor de iarnă sunt colectați vor fi colectați centralizat, în perioada 11-25 ianuarie, pentru a fi reciclați. Despre aceasta a anunțat șeful direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău. 

Astfel, locuitorii capitalei sunt chemați să depoziteze separat brazii uscați, în preajma platourilor de colectare a deșeurilor menajere, urmând ca serviciile specializate din cadrul Primăriei să-i transporte pentru reciclare, la o platformă din str. Lunca Bâcului, 24.

„Locuitorii urmează să depoziteze brazii lângă platformele de evacuare a deșeurilor. De acolo vor fi evacuați de angajații întreprinderilor municipale și duși la întreprinderea Spații Verzi pentru a fi prelucrați”, a declarat Burdiumov.

Totodată, agenții economici, organizațiile și instituțiile de pe teritoriul orașului Chișinău sunt îndemnați să transporte în mod separat molizii utilizați de către aceștia în cadrul sărbătorilor de iarnă, pe adresa sus-menționată.

Deșeurile vegetale urmează a fi tocate și utilizate de către Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, în calitate de îngrășământ organic pentru plante.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!