/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ Un deputat solicită ca persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 să nu fie plasate în autoizolare la intrarea în Moldova

missing
12 ianuarie 2021, ora 15:21

Deputatul PAS Lilian Carp a expediat un demers către Comisia Situației Excepționale în Sănătate, prin care solicită exceptarea de la carantină persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19. 

Totodată, se cere ca subiectul să fie examinat la următoare ședință a Comisiei și să fie o luată o decizie în acest sens.

„Solicit să interveniți și să propuneți în calitate de membru a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova o decizie referitor la o categorie de cetățeni ai Republicii Moldova care s-au vaccinat împotriva COVID-19 în afara țării și intră pe teritoriul Republicii Moldova”, se spune în mesajul adresat”, menționează parlamentarul.

„Avem cetățeni ai Republicii Moldova vaccinați deja peste hotarele țării, dar care nu pot veni în țară pentru că sunt plasați în carantină pentru 14 zile. Mă adresez către doamna Tatiana Zatîc, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ca la următoarea ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale să prevadă ca acești cetățeni vaccinați să nu fie plasați în carantină”, mai spune Lilian Carp.

Precizăm că în mai multe țări din lume au fost lansate campaniile de vaccinare împotriva noului virus COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram