Deputatul PAS Lilian Carp a expediat un demers către Comisia Situației Excepționale în Sănătate, prin care solicită exceptarea de la carantină persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19. 

Totodată, se cere ca subiectul să fie examinat la următoare ședință a Comisiei și să fie o luată o decizie în acest sens.

„Solicit să interveniți și să propuneți în calitate de membru a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova o decizie referitor la o categorie de cetățeni ai Republicii Moldova care s-au vaccinat împotriva COVID-19 în afara țării și intră pe teritoriul Republicii Moldova”, se spune în mesajul adresat”, menționează parlamentarul.

„Avem cetățeni ai Republicii Moldova vaccinați deja peste hotarele țării, dar care nu pot veni în țară pentru că sunt plasați în carantină pentru 14 zile. Mă adresez către doamna Tatiana Zatîc, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ca la următoarea ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale să prevadă ca acești cetățeni vaccinați să nu fie plasați în carantină”, mai spune Lilian Carp.

Precizăm că în mai multe țări din lume au fost lansate campaniile de vaccinare împotriva noului virus COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!