În perioada 04 – 10 ianuarie curent, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a efectuat 14.133 de intervenții în toată țara.

„La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 5.063 pacienți, dintre care 4.383 maturi și 680 copii. Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat de 3.163 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 44 pacienți cu sindrom coronarian acut.

Urgențele neurologice au constituit 1845 cazuri, dintre care 203 accidente vasculare cerebrale. Pe parcursul acestor zile pe traseele din țară au fost înregistrate 38 accidente de circulație, în urma cărora au avut de suferit 50 persoane, printre care 7 copii. Ulterior, medicii de pe ambulanță au transportat la spital 41 pacienți cu diverse traumatisme.

Totodată, menționăm că la Serviciul de Urgență au fost înregistrate 2 nașteri în condiții de prespital. Primul caz a avut loc pe 6 ianuarie în raionul Căușeni. O femeie de 41 de ani a născut o fetiță.

Pe 7 ianuarie în raionul Ceadîr-Lunga, o femeie de 24 de ani a născut un băiețel. După acordarea asistenței medicale de urgență, atât mamele cât și nou-născuții au fost transportați la Maternitate pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!