Toate persoanele care urmează să călătorească în Marea Britanie trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ efectuat în termen de 72 de ore înaintea deplasării. Măsura intră în vigoare începând de vineri, 15 ianuarie. 

Persoanele din ţările cu risc epidemiologic ridicat vizate de măsurile de carantină vor trebui să continue să se auto-izoleze timp de zece zile, chiar dacă au un rezultat negativ la test, au autoritățile britanice.

Guvernul de la Londra a adoptat această măsură cu valabilitate pentru teritoriul Angliei pentru următoarea perioadă până la încheierea actualei stări de lockdown, cu posibilitatea de extindere.

Potrivit informațiilor, copii sub 11 ani vor fi exceptați de la măsura testării.

Călătorii care nu respectă această măsură riscă sancțiune în valoare de 500 de lire sterline.

Amintim că toate persoanele care călătoresc în Marea Britanie trebuie să completeze formularul de localizare, care poate fi găsit pe gov.uk.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!