În carne și oase, Jeanne Pouchain pare cât se poate de vie și sănătoasă, însă autoritățile franceze sunt foarte greu de convins în acest sens.

După ce a fost declarată moartă de un tribunal, Jeanne Pouchain și-a petrecut trei ani încercând să învie oficial. În vârstă de 58 de ani, din Saint-Joseph, lângă Lyon, femeia a încetat să existe pentru administrația franceză din 2017, după o lungă dispută juridică care l-a implicat pe un fost angajat al companiei de curățenie pe care a avut-o femeia.

„M-am dus la un avocat care mi-a spus că problema va fi rezolvat rapid cu certificatul de la medicul meu care apune că sunt în viață. Dar, pentru că a existat o hotărâre, acest lucru nu a fost suficient”, a spus femeia.

Avocatul ei, Sylvain Cormier, a fost, de asemenea, uimit de toată situația. „Este o poveste nebună. Nu mi-a venit să cred. Nu m-am gândit niciodată că un judecător va declara pe cineva mort fără certificat. Reclamantul a susținut că doamna Pouchain a murit, fără să ofere nicio dovadă și toată lumea l-a crezut. Nimeni nu a verificat”, a declarat el pentru AFP, citată de The Guardian.

Curtea de apel din Lyon a declarat-o moartă pe Pouchain în noiembrie 2017, după mai bine de un deceniu de bătălii legale cu un fost angajat nemulțumit, care a cerut despăgubiri. În 2017, angajatul a informat tribunalul industrial că scrisorile către fosta șefă nu au primit răspuns și că ea a murit. Pouchain a fost ștearsă din dosarele oficiale, iar actul de identitate, permisul de conducere, contul bancar, asigurarea de sănătate și alte documente oficiale fiind anulate.

În timp ce avocatul căuta soluții pentru a o reînvia oficial, Pouchain l-a acuzat pe fostul angajat că i-a inventat moartea în încercarea de a câștiga daune de la moștenitori. Avocatul angajatului spune, însă, că femeia este singura responsabilă pentru toată situația, întrucât a făcut totul ca să scape de plata daunelor..

„Nu am acte de identitate, nu am asigurări de sănătate, nu pot dovedi nicăieri că sunt în viață… nu sunt nimic”, a spus Pouchain.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!