Senatorul democrat Tammy Duckworth a cerut Departamentului Apărării să investigheze dacă militari activi sau în rezervă au fost implicaţi în violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu. Acesta a catalogat incidentele drept „tentativă de lovitură de stat”, scrie digi24.ro.

Duckworth consideră profund îngrijorătoare informaţiile privind presupusa implicare a unor militari activi şi în rezervă în „insurecţia violentă” de la Capitoliu.

Într-o scrisoare trimisă secretarului interimar al Apărării, Chris Miller, senatorul americam cere Pentagonului să colaboreze cu agenţiile federale şi cu Poliţia Capitoliului în investigaţie.

„Dacă informaţiile se dovedesc a fi reale, situaţia ar fi o insultă ruşinoasă la adresa vastei majorităţi a militarilor care îşi slujesc cu onoare naţiunea în conformitate cu valorile esenţiale ale respectivelor servicii militare”, afirmă Tammy Duckworth, potrivit Mediafax.

Tammy Duckworth a subliniat că sunt necesare acţiuni adecvate pentru tragerea la răspundere în conformitate cu regulamentele militare a angajaţilor din domeniul apărării care au fost implicaţi în violenţe.

Anterior, doi congresmeni democraţi, Ruben Gallego şi Jason Crow, i-au cerut secretarului Forţelor Armate, Ryan McCarthy, să verifice modul în care Garda Naţională a răspuns solicitărilor de mobilizare pentru a ajuta forţele de ordine din Washington.

Violenţele comise la Capitoliu, pe 6 ianuarie, de simpatizanţi ai preşedintelui Donald Trump s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!