/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Pentagonul, solicitat să verifice dacă la violențele de la Capitoliu au participat militari activi sau în rezervă

12 ianuarie 2021, ora 09:59

Senatorul democrat Tammy Duckworth a cerut Departamentului Apărării să investigheze dacă militari activi sau în rezervă au fost implicaţi în violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu. Acesta a catalogat incidentele drept „tentativă de lovitură de stat”, scrie digi24.ro.

Duckworth consideră profund îngrijorătoare informaţiile privind presupusa implicare a unor militari activi şi în rezervă în „insurecţia violentă” de la Capitoliu.

Într-o scrisoare trimisă secretarului interimar al Apărării, Chris Miller, senatorul americam cere Pentagonului să colaboreze cu agenţiile federale şi cu Poliţia Capitoliului în investigaţie.

„Dacă informaţiile se dovedesc a fi reale, situaţia ar fi o insultă ruşinoasă la adresa vastei majorităţi a militarilor care îşi slujesc cu onoare naţiunea în conformitate cu valorile esenţiale ale respectivelor servicii militare”, afirmă Tammy Duckworth, potrivit Mediafax.

Tammy Duckworth a subliniat că sunt necesare acţiuni adecvate pentru tragerea la răspundere în conformitate cu regulamentele militare a angajaţilor din domeniul apărării care au fost implicaţi în violenţe.

Anterior, doi congresmeni democraţi, Ruben Gallego şi Jason Crow, i-au cerut secretarului Forţelor Armate, Ryan McCarthy, să verifice modul în care Garda Naţională a răspuns solicitărilor de mobilizare pentru a ajuta forţele de ordine din Washington.

Violenţele comise la Capitoliu, pe 6 ianuarie, de simpatizanţi ai preşedintelui Donald Trump s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram