Slusari: „În primele zile ale anului Ministerul Finanțelor a împrumutat de la băncile comerciale peste 703 milioane de lei”

12 ianuarie 2021, ora 13:35

În primele 6 zile ale anului 2021 Ministerul Finanțelor deja a împrumutat pe piața internă, de la băncile comerciale peste 703 milioane de lei.  Aceasta susține vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari. Acesta susține că acest fapt este un semnal alarmant în contextul stabilității bugetare.

Potrivit lui, în perioada similară a anului trecut suma împrumutului era de 83,5 milioane lei sau aproape de 9 ori mai mică.

„Este un semnal alarmant în contextul stabilității bugetare, precum și o tendința proastă pentru economia națională. Lipsa acordurilor cu partenerii externi, care prevăd mai multe granturi și credite ieftine cu până la 1 % anual, provoacă împovărarea mai mare a statului cu dobânzi de 4-5,5 % și riscul creșterii acestora în condițiile lipsei alternativei pentru perioada îndelungată a crizei politice”, a menționat Slusari într-o postare pe o rețea socială.

Mai mult, dependența statului de sectorul bancar reduce drastic interesul băncilor să crediteze sectorul real al economiei și influențează majorarea ratelor de creditare pentru business.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram