/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Un fost executor judecătoresc riscă până la 15 ani de închisoare. Este cercetat penal pe 12 capete de acuzare

missing
12 ianuarie 2021, ora 09:47

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie anunță despre finalizarea și expedierea în judecată a unui fost executor judecătoresc în circumscripția Camerei Teritoriale Nord, învinuit pentru 12 capete de acuzare privind „depășire a atribuțiilor de serviciu” și „delapidarea averii străine”.

Potrivit probatoriului, în perioada anilor 2014 – 2017, deținând funcția de executor judecătoresc, acesta ar fi extras și însușit sumele plasate de debitori pe contul special, ce urmau a fi transmise creditorilor.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că în aceiași perioadă, având în procedură un act executoriu de încasare a datoriei de la debitor în beneficiul creditorului, învinuitul ar fi înstrăinat ilegal 8 bunuri imobile ale debitorului, știind cu certitudine că acestea erau sechestrate într-o cauză penală.

Potrivit estimărilor, în total, prin acțiunile ilegale ale inculpatului, părțile vătămate ar fi fost prejudiciate cu peste 450 mii de lei. În primăvara anului 2018 acesta a fost anunțat în urmărire penală, după ce s-a eschivat de la organele de drept.

În octombrie 2020 învinuitul a fost reținut în România, iar peste o lună – extrădat autorităților Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală. În prezent, învinuitul se află în arest preventiv.

Fiind audiat de procurori a refuzat să facă declarații. Pentru faptele comise, fostul executor judecătoresc riscă de la 8 până la 15 ani închisoare.

Notă: Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram