/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

A fost aprobat planul național de imunizare împotriva COVID-19

13 ianuarie 2021, ora 12:56

Planul național de imunizare anti-covid-19, în scopul reducerii morbidității și mortalității provocate de infecția cu coronavirus, a fost aprobat astăzi de Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

„Documentul stabilește componentele cheie ale unei strategii naționale de vaccinare anti COVID-19 și descrie procesul general de organizare a vaccinării populației conform standardelor internaționale și naționale. Implementarea Planului va asigura administrarea sigură și eficientă a unui vaccin anti-covid-19 persoanelor din Republica Moldova pentru care este indicat și doresc să îl primească. Autoritățile naționale vor asigura ca toate vaccinurile care vor fi importate în Republica Moldova să fie aprobate și să ofere cea mai înaltă siguranță și eficacitate. La prima etapă, Republica Moldova va recepționa cu titlu gratuit, prin intermediul COVAX, vaccin împotriva COVID-19 pentru 20% din populația totală, de pe ambele maluri ale râului Nistru”, se arată în decizie.

Ulterior, Guvernul va putea solicita suplimentar, prin intermediul programului de Cost-Sharing COVAX, doze pentru încă 30% din populația totală. Concomitent, Republica Moldova este în proces de obținere a unor cantități de vaccin în calitate de donații din partea UE și a altor state.

Autoritățile au precizat că vaccinul anti-covid-19 va fi administrat în cadrul Instituțiilor Medico-Sanitare Publice în mod gratuit. „Guvernul Republicii Moldova finanțează integral procurarea vaccinurilor și consumabilelor precum și a serviciilor oferite în cadrul programului național de imunizare. În Planul național de imunizare împotriva virusului sunt prevăzute o serie de măsuri ce țin de transportarea și stocarea vaccinului, instituțiile responsabile, managementul și instruirea resurselor umane, dar și aspecte privind sistemul de monitorizare a imunizărilor”, se arată într-un comunicat.

Amintim că bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 150 138.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram