A furat 3,5 milioane de lei din bancă pentru a achita serviciile unei clarvăzătoare. Este vorba despre ex-șefa casei sucursalei Râșcani a unei instituții financiare, care a fost condamnată la cinci ani și șapte luni închisoare, fiind luată sub strajă din sala de judecată. 

Sentința a fost dictată după ce Procuratura Anticorupție i-a demonstrat vina de comiterea infracțiunii de delapidare a averii străine în proporții deosebit de mari.

Potrivit probatoriului, în intervalul lunilor februarie – iunie 2020, activând în calitate de șef-casă a unei instituții bancare și având acces liber la bani încredințați, inculpata a sustras din casa instituției financiare peste 3,5 milioane de lei.

Atât în cadrul urmăririi penale, cât și la faza cercetării judecătorești, inculpata și-a recunoscut vina, declarând că a avut nevoie de acești bani pentru a achita serviciile unei clarvăzătoare.

Pe lângă pedeapsa închisorii, instanța a dispus încasarea din contul inculpatei în folosul instituției bancare a prejudiciului cauzat.

Întru recuperarea mijloacelor delapidate, la demersul procurorului, a fost aplicat sechestru

Pe bunurile imobile ale inculpatei a fost aplicat sechestru, pentru a fi recuperate mijloacele delapidate. Sechestrul a fost menținut și prin sentința instanței de judecată. Sentința este cu drept de atac.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!