/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

A furat din bancă 3,5 milioane de lei pentru a achita serviciile unei clarvăzătoare. Ex-șefa unei sucursale Râșcani, condamnată

missing
13 ianuarie 2021, ora 11:37

A furat 3,5 milioane de lei din bancă pentru a achita serviciile unei clarvăzătoare. Este vorba despre ex-șefa casei sucursalei Râșcani a unei instituții financiare, care a fost condamnată la cinci ani și șapte luni închisoare, fiind luată sub strajă din sala de judecată. 

Sentința a fost dictată după ce Procuratura Anticorupție i-a demonstrat vina de comiterea infracțiunii de delapidare a averii străine în proporții deosebit de mari.

Potrivit probatoriului, în intervalul lunilor februarie – iunie 2020, activând în calitate de șef-casă a unei instituții bancare și având acces liber la bani încredințați, inculpata a sustras din casa instituției financiare peste 3,5 milioane de lei.

Atât în cadrul urmăririi penale, cât și la faza cercetării judecătorești, inculpata și-a recunoscut vina, declarând că a avut nevoie de acești bani pentru a achita serviciile unei clarvăzătoare.

Pe lângă pedeapsa închisorii, instanța a dispus încasarea din contul inculpatei în folosul instituției bancare a prejudiciului cauzat.

Întru recuperarea mijloacelor delapidate, la demersul procurorului, a fost aplicat sechestru

Pe bunurile imobile ale inculpatei a fost aplicat sechestru, pentru a fi recuperate mijloacele delapidate. Sechestrul a fost menținut și prin sentința instanței de judecată. Sentința este cu drept de atac.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram