/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ce spune președinta despre declarațiile lui Usatîi și Voronin, care se vor prim-miniștri 

missing
13 ianuarie 2021, ora 16:22

„Orice nominalizare la funcția de premier, acum ar conduce la amânare alegerilor parlamentare anticipate”, o spune președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care a comentat declarațiile primarului de Bălți, Renato Usatîi, și fostului președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, care și-au propus candidaturile la această funcție. 

„Cu toții înțelegem că Republica Moldova are nevoie de un Guvern serios și cu sprijin sănătos în Parlament, ca să poată să rezolve problemele mari cu care se confruntă societatea și cetățenii. Problema marea este lipsa sprijinului sănătos din partea unei majorități în Parlament. Orice nominalizare la funcția de premier, acum ar conduce la amânare alegerilor parlamentare anticipate. Sper că cei care și-au exprimat intenția pentru această funcție să nu fie pentru această amânare”, a declarat Maia Sandu.

Ieri, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, primarul de Bălți a spus că îi va propune Maiei Sandu candidatura sa la funcție de prim-ministru.

„După ce va reveni din Kiev, îi voi propune Maiei Sandu să înainteze candidatura mea la această funcție. Mă voi adresa și către deputații din Parlament. Vă imaginați care va fi reacția Zinaidei Greceanîi, a lui Vlad Batrîncea. Voi ieși în fața deputaților pentru ca să nu mă voteze. Sunt sigur că nu voi avea susținerea deputaților socialiști, democrați și a celor din fracțiunea „Șor”, spunea aseară Renato Usatîi.

Tot aseară, și fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a menționat că ar vrea să fie premier. „Spuneți-i Maiei Sandu să mă înainteze pe mine prim-ministru, să vedeți ce o să fac eu din ei, din toți și din Parlament. Eu nu mai pot răbda. Or trebuie altceva să fac, or trebuie să-i pun pe toți să lucreze”, a spus Vladimir Voronin.

Precizăm că demisia Guvernului Chicu a fost anunțată la sfârșitul lunii decembrie 2020. La câteva zile după demisia sa, Ion Chicu cî nu va asigura interimatul.

Tot, la sfârșitul lunii decembrie, Maia Sandu s-a întâlnit cu fracțiunile parlamentare. În cadrul consultărilor, deputații au declarat că sunt pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

În aceste condiții, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a semnat un decret privind numirea în calitate de premier interimar a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram