Maia Sandu dă asigurări că în Capitala Ucrainei, la Kiev, delegația Republicii Moldova în frunte cu ea a plecat cu două microbuze. Totuși, șefa statului a precizat că pe teritoriul Ucrainei delegația a fost însoțită de mașini ale serviciului de securitate ale statului vecin. 

„Am mers cu două microbuze cu colegii mei la Kiev. Pe teritoriul Ucrainei am fost însoțiți mașinile de serviciu ale statului vecin. Pe teritoriul Republicii Moldova am mers cu două microbuze”, a spus Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă pe 13 ianuarie.

Cât ține despre costul vizitei, Maia Sandu a spus că cel mai ieftin a fost acest itinerar. După conferința de presă purtătoarea de cuvânt a Președinției a oferit detalii. Ea a spus că cheltuielile de cazare pentru Mai Sandu, consilierul general Andrei Spînu și un alt consilier au fost suportate de către partea ucraineană.

„S-a stat o noapte la hotel. O cameră a costat de 85 de euro – la 140 de euro”, a spus purtătoarea de cuvânt Sorina Ștefârță.

UPDATE 15:25 Ulterior, pe site-ul Președinției au apărut informații despre costul vizitei. Suma ajunge la 28 900 lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!