Purtarea măștii în spațiile deschise și închise continuă să fie obligatorie. Rămâne obligatorie și păstrarea distanței sociale de un metru. Măsurile au fost prelungite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, care a prelungit starea de urgență până pe 15 februarie 2021. 

Totodată, se interzice aflarea oamenilor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri dejoacă, terenuri sportive, zone de agrement, în grupuri mai mari de 3 persoane.Respectați distanța socială de un metru.

„Persoanele în vârstă de peste 63 ani, li se interzice aflarea în afara domiciliului şi în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția: deplasărilor în interese de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță, deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare; deplasarea pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată; deplasarea pentru alte motive justificate şi care nu pot fi amânate”, se mai arată în hotărâre.

Amintim că se menține și regimul de activitate al restaurantelor și cafenelelor: de la ora 7:00 până la 22:00.

Ministerul Sănătății a anunțat că astăzi în Republica Moldova au fost confirmate 808 cazuri noi de COVID-19. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 150 946.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!