/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/DOC/ „Va fi efectuat un control suplimentar”. Decizia procurorului care a refuzat să pornească un dosar în legătură cu semnătura lui Șor pe un proiect, anulată 

13 ianuarie 2021, ora 17:08

Decizia procurorului Serghei Bodiu, care a refuzat să pornească un dosar penal după ce semnătura liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor, a apărut pe un proiect de lege înaintat în Parlament, a fost anulată. Anunțul a fost făcut de către deputatul PAS Dumitru Alaiba, care sesizat instituția. 

După mai multe verificări, procurorul ierarhic superior Vasili Levițki a calificat decizia lui Bodiu drept prematură și a dispus efectuarea unui control suplimentar.

„A fost comparată pretinsa semnătură a lui Șor cu alte acte semnate de el în calitate de primar al Orheiului și au fost constatate semne vizibile de neconcordanță. A fost audiată Marina Tauber, dar așa și nu a fost identificată persoana care a pregătit proiectul și nu s-a elucidat cum acesta a fost transmis (dacă a fost transmis) spre semnare lui Șor (care din iunie 2019 nu este în țară. Nu au fost audiate alte persoane din fracțiunea Șor care și-au pus semnăturile. Nici măcar Sergiu Sîrbu, care a prezentat de la tribuna parlamentului acest proiect. Nu a fost efectuată expertiza în vederea stabilirii faptului dacă semnătura îi aparține sau nu lui Șor”, a explicat deputatul Dumitru Alaiba, semnatarul sesizării.

Sesizarea la Procuratura Generală a fost depusă după ce la sfârșitul lui noiembrie 2020, pe un proiect de lege a apărut semnătura lui Ilan Șor,  cu toate că acesta nu se afla atunci în țară. Semnătura lui Ilan Șor  a apărut pe proiectul de instituire a Comisiei de anchetă cu privire la cazul de la compania „Moldasig”, inițiativă ce i-a aparținut grupului „Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații Partidului „Șor”.

Amintim că se face un an și jumătate de când Ilan Șor nu a mai deschis ușa Legislativului, pentru a lua parte la ședințele parlamentare. Ajuns în Parlament în urma alegerilor legislative, acesta a reușit să vină doar la ședința inaugurală.

Șor a ajuns în Parlament, în urma alegerilor parlamentare din februarie 2019, după ce a câștigat în circumscripția din Orhei. Asta chiar dacă acesta era condamnat, de prima instanță, în dosarul furtului miliardului la 7 ani și jumătate de închisoare. Deși era și primar de Orhei, el a ales fotoliul de deputat. La prima ședință a Parlamentului, când și-a făcut apariția, Șor a spus că se va simți excelent în noua sa postură.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram