/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Reacția Poștei Moldovei la acuzațiile lansate în adresa directorului instituției: „Sunt false și tendențioase”

missing
13 ianuarie 2021, ora 16:30

După ce directorul sucursalei Centrului Poștal Bălți, Vasile Guțu și ex-directorul filialei Agenției Servicii Publice (ASP) din Ialoveni, Ilie Castraveț, l-au acuzat pe directorul general interimar al Poșta Moldovei, Vitalie Zaharia, că i-ar fi somat pe aceștia să se implice în campania electorală a alegerilor prezidențiale în susținerea candidatului Igor Dodon, Poșta Molodvei a dezmințit acuzațiile și le-a calificat drept false și tendențioase.

Potrivit unui comunicat al Poștei Moldovei, pe parcursul anului 2020, au fost desfășurate mai multe anchete pe marginea abaterilor privind gestionarea patrimoniului Întreprinderii, în care a fost vizat Directorul Centrului Poștal Bălți, dl Vasile Guțu.

„Dat fiind faptul că anchetele au constatat încălcări grave și prejudiciabile Întreprinderii, Directorul CP Bălți, Vasile Guțu, prin intermediul acestei conferințe de presă și acuzațiilor false aduse, a încercat să sustragă atenția de la abaterile grave săvârșite, care prezumă atragerea la răspunderea disciplinară și materială ce-i revine în acest sens”, se arată în comunicat.

De asemenea, instituția specifică că nu au fost desfășurate acțiuni cu caracter politic în campaniile electorale.

Amintim că, astăzi, 13 ianuarie, conducătorul Poștei Moldovei Bălți Vasile Guțu și ex-directorul filialei Agenției Servicii Publice (ASP) din Ialoveni, Ilie Castreveț au declarat în cadrul unei conferințe de presă că au fost somați să se implice în campania electorală a alegerilor prezidențiale din toamna 2020 în susținerea candidatului Igor Dodon.

„Special pentru acest lucru, pe Viber a fost creat un grup al directorilor. Nu înțelegeam, suntem filiera unui partid politic sau o întreprindere de stat. Poștașilor li se dădeau indicații precum: să le spună cetățenilor să indice numărul doi în buletinul de vot, să cunoască că pensia este oferită la meritul cuiva, de a nota cine nu se poate prezenta la vot. După al doilea tur a crescut și numărul celora infectați cu virusul COVID-19, pentru al cui interes politic s-au infectat angajații? Eu am refuzat să îndeplinesc aceste indicații, care nu sunt conform fișei de post a directorului. Atunci, am fost amenințat personal că voi fi demis. Acum instituția nu lucrează niciunui interes”, a spus Vasile Guțu.

Și ex-directorul filialei ASP din Ialoveni, Ilie Castraveți s-a plâns că asupra sa au fost făcute presiuni politice. „După ce PD a părăsit coaliția din care făcea parte cu PSRM, au venit persoane care mi-au spus că trebuie să-mi depun cererea de demisie. Sunt sigur că aceste presiuni au fost făcute nu numai asupra mea, dar și asupra mai multor colegi de ai mei”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram