/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ucraina va oferi suport în investigarea proprietăților pe care R. Moldova le deține în statul vecin

missing
13 ianuarie 2021, ora 16:09

Organele de drept din Ucraina vor oferi suport instituțiilor de drept de la noi din țară în privința delapidării activelor proprietăților pe care Republica Moldova le deține pe teritoriul statului vecin. La această înțelegere a ajuns Maia Sandu cu oficialii ucraineni, în urma vizitei de pe 12 ianuarie, de la Kiev. 

„Am pus pe agendă acest subiect. La această discuție au fost prezenți reprezentantul Guvernului ucrainei care se ocupă de administrarea proprietății de stat, am menționat acolo că e nevoie și de conlucrarea organelor de drept din Ucraina, doar organele din Republica Moldova nu pot să rezolve această problemă, fără contribuția lor și am fost asigurată că această contribuție va fi oferită”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferințe de pe 13 ianuarie.

Șefa Statului a mai spus că urmează la una dintre primele ședințe ale Consiliului Suprem de Securitate să pună această problemă și pe agenda instituțiilor noastre.

Pe 7 ianuarie vicepreședintele Parlamentului și al Platformei DA, Alexandr Slusari a spus că Agenția Proprietăți Publice (APP) a înstrăinat complexul de clădiri de pe teritoriul bazei de odihnă „Ciaika”, situat pe litoralul Ucrainei, în orașul Coblevo unei persoane apropiate de parlamentarul Vladimir Andronachi, iar în scurt timp, complexul urmează a fi înregistrat pe o companie care aparține alesului poporului, prețul de vânzare a imobilelor fiind unul derizoriu. Atunci l-am contactat pe deputatul Andronachi pentru o reacție, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Pe 11 ianuarie, tot Alexandr Slusari a făcut un apel către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, privind includerea în ordinea de zi a subiectului subiectul proprietăților Republicii Moldova în Ucraina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram