/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Vladimir Putin a ordonat vaccinarea în masă în Rusia începând de săptămâna viitoare

13 ianuarie 2021, ora 18:04

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri lansarea unei vaccinări în masă a populaţiei Rusiei împotriva COVID-19 începând de săptămâna viitoare, apreciind că vaccinul dezvoltat de ţara sa este „cel mai bun” relatează Reuters şi AFP.

„Cer lansarea unei vaccinări în masă a întregii populaţii începând de săptămâna viitoare”, a declarat Vladimir Putin într-o reuniune a guvernului rus în regim de videoconferinţă.

„Vaccinul rus este cel mai bun din lume”, a dat asigurări liderul de la Kremlin.

Rusia, care se plasează pe poziţia a patra în lume ca număr al cazurilor de COVID-19, a început în luna decembrie vaccinarea pe scară largă contra acestei boli, potrivit Agerpres.

Vicepremierul Tatiana Golikova a afirmat că începând din 18 ianuarie autorităţile ruse vor fi pregătite să extindă programul de vaccinare.
Rusia nu a impus niciun fel de lockdown în timpul celui de-al doilea val al pandemiei, început în luna septembrie, oficialităţile de la Moscova susţinând că restricţiile punctuale sunt suficiente pentru a reduce răspândirea COVID-19.

Miercuri dimineaţă Rusia a raportat 22.850 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, ceea ce aduce la 3,5 milioane numărul total al persoanelor infectate de la izbucnirea pandemiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram