A fost modificată data de când devine obligatorie măsura care prevede ca toate persoanele care vor intra în Marea Britanie să prezinte un test la COVID-19 negativ. Astfel, decizia autorităților britanice intră în vigoare din 18 ianuarie curent, ora 04:00 AM.  

Potrivit informațiilor, testul trebuie să fie efectuat în termen de 72 de ore înaintea deplasării în Anglia.

Guvernul de la Londra a adoptat această măsură cu valabilitate pentru următoarea perioadă până la încheierea actualei stări de lockdown, cu posibilitatea de extindere. Copii sub 11 ani vor fi exceptați de la măsura testării.

Persoanele din ţările cu risc epidemiologic ridicat vizate de măsurile de carantină vor trebui să continue să se auto-izoleze timp de zece zile, chiar dacă au un rezultat negativ la test, au autoritățile britanice.

Anterior, măsura urma să fie aplicată începând cu data de 15 ianuarie. Pentru sosirile în Scoția măsura intră în vigoare la 15 ianuarie 2021.

Amintim că toate persoanele care călătoresc în Marea Britanie trebuie să completeze formularul de localizare, care poate fi găsit pe gov.uk.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!