/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cinci femei din Florești, Soroca, Ialoveni și Ștefan Vodă au născut în drum spre maternitate

14 ianuarie 2021, ora 09:45

Cinci femei au născut în drum spre maternitate în 48 de ore. Trei bebeluși au văzut lumina zilei în ambulanță. Lucrătorii medicali au întreprins toate măsurile pentru ca micuții să vină sănătoși pe lume. Mamele și nou-născuții au fost ulterior transportați la spital pentru îngrijiri medicale. 

Cei de la Urgență spun că nașterile au decurs fără complicații. Mamele au vârstele cuprinse între 30 și 40 de ani. Primele două cazuri au fost înregistrate pe 11 ianuarie curent. Echipele de asistență medicală urgentă din raioanele Florești și Soroca au asistat două nașteri chiar în ambulanță.

În ambele cazuri, travaliul s-a declanșat spontan în timpul transportării pacientelor la maternitate. Venirea pe lume a unei fetițe și respectiv a unui băiețel cu o greutate de aproximativ trei kilograme a fost soldată cu succes datorită intervenției medicilor.

Alte trei cazuri au avut loc pe 12 ianuarie curent, în raioanele Ialoveni și Ștefan Vodă. O naștere a decurs chiar în ambulanță. Lucrătorii medicali au făcut tot posibilul pentru ca trei bebeluși să vină sănătoși pe lume.

Pe parcursul ultimelor 48 de ore de activitate, 3 913 persoane au beneficiat de asistență medicală urgentă la etapa de prespital. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 1 456 de pacienți, dintre care 1 247 de adulți și 209 copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram