/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Cum comentează Alexandru Ambros solicitarea ANI de a fi demis din funcție

missing
14 ianuarie 2021, ora 15:18

Primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, susține că hotărârea luată de Curtea Supremă de Justiție a anulat cererea sa de contestare a actului ANI și nu se referă la revocarea sa din funcția de primar. 

„Eu am depus cerere de anulare a actului de constatare a ANI. Eu am depus cerere, am primit câștig de cauză în prima instanță, am primit câștig de cauză în a doua instanță (de apel) și este absolut inexplicabilă hotărârea Curții Supreme de Justiție, care a examinat cazul în lipsa părților, în lipsa mea și în lipsa avocaților, și a anulată hotărârea primei și celei de-a doua instanțe”, a declarat Alexandru Ambros, pentru IPN.

Primarul consideră actul ANI este ilegal pentru că folosește retroactiv legea. Totodată, primarul de Ungheni spune că revocarea mandatului de primar poate fi făcută doar printr-o hotărâre definitivă a instanței de judecată, iar acum o astfel de hotărâre nu există.

Urmează actul de constatare a conflictului de interese să fie judecat. Potrivit lui, un primar este pus în funcție de către judecători după rezultatele alegerilor și este revocat din funcție, la fel, printr-o hotărâre judecătorească.

ANI cere Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat să inițieze procedura de revocare din funcție prin depunerea unei cereri în instanța de judecată, pe care dânsul are dreptul să o atace.

Amintim că, ANI solicită declanșarea procedurii de ridicare a mandatului primarului din orașului Ungheni. Potrivit Autorității, în noiembrie 2018, inspectorul de integritate a stabilit printr-un act de constatare că edilul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, a admis încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram