Moldova este printre țările cu cele mai multe plângeri depuse de către cetățeni la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). În cele mai multe cazuri, Moldova este declarată vinovată de justiție inechitabilă, tortură și încălcarea dreptului la libertate și securitate personală.

Violența fizică este doar o formă a torturii, există și violenta psihologică. Tortură sunt și condițiile deplorabile de detenție și neacordarea asistenței medicale. Jurnalista TV8, Viorica Tătaru, a realizat o emisiune online despre subiectul torturii în penitenciarele din Republica Moldova.

Proiectul a fost realizat la solicitarea și cu suportul Asociației HomoDiversus, o organizație publică, apolitică, non-guvernamentală, non-profit, creată prin voința liberă a persoanelor asociate pentru realizarea obiectivelor comune prevăzute de statut.Asociația promovează în activitatea sa valorile și interesele civice, precum și democrația, supremația legii și drepturile omului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!