/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

/DOC/ Opt primari și un consilier din Soroca au părăsit Partidul Democrat. PD reclamă noi abuzuri

15 ianuarie 2021, ora 19:15

Primarii și consilierii Organizației Teritorială a Partidului Democrat din Soroca anunță că părăsesc formațiunea, invocând „regresul și acțiunile inexplicabile ale conducerii partidului”. 

„Noi, primarii și consilierii OT PDM Soroca, părăsim Partidul Democrat din Moldova și organizația Teritorială PDM Soroca și ne declarăm afiliați în toate organele elective din raionul Soroca”, se arată în declarația semnată de opt primari și un consilier local.

De cealaltă parte, conducerea PDM reclamă noi abuzuri din partea unor demnitari, spunând că mai mulți membri ai organizației teritoriale ar fi convocați la o „reuniune dubioasă”, unde ar fi participat și deputații Eugen Nichiforciuc și Aliona Pilipețcaia.

În aceste condiții, Partidul Democrat a făcut un apel către Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, și Secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi, să ia atitudine față de abuzurile unor funcționari guvernamentali, care folosesc poziția lor în organele de stat și resursele administrative pentru a exercita presiuni asupra membrilor PDM.

„Este inadmisibil ca cineva să fie persecutat pentru opțiunile sale politice, drept garantat de Constituție. Funcțiile vin și pleacă, iar pentru încălcările comise oficialii vor trebui să răspundă conform legii”, mai spun reprezentanții PDM.

Am contactat-o pe purtătoarea de cuvânt a PSRM, Irina Astahova, pentru o reacție, însă nu ne-a răspuns.

Solicitat pentru o reacție, deputatul Eugen Nichiforciuc a declarat că „într-adevăr merg mult în teritoriu și discut cu oamenii, inclusiv cu foștii mei colegi din PDM, cu care am rămas în cele mai bune relații. Sunt surprins că practic de fiecare dată când merg în teritoriu conducerea PDM intră în alertă, iar deseori, la fel ca și azi, lansează diverse texte halucinante, probabil mânați de fricile interne pe care le au. În loc să scrie detective, pe care le difuzează sub formă de comunicate de presă, le-aș recomanda să discute cu oamenii, să încerce să le înțeleagă problemele”.

Amintim că anterior, și membrii organizației teritoriale din Drochia au anunțat că părăsesc Partidul Democrat din Moldova (PDM).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram