/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

La nivel mondial, peste două milioane de oameni au murit după ce s-au infectat cu Covid-19

15 ianuarie 2021, ora 23:01

Decesele cauzate de virusul SARS-CoV-2 la nivel mondial au trecut de două milioane, arată cifrele prezentate de Universitatea Johns Hopkins.

Pandemia de coronavirus a luat viețile a peste două milioane de oameni, care au au decedat după ce s-au infectat cu Covid-19.

Statele Unite au înregistrat cele mai multe decese ca orice altă țară din lume, cu aproape 390.000 de morți, urmate de Brazilia și India cu aproximativ 200.000 și, respectiv, 150.000 de decese, notează Digi 24.

Peste 93 de milioane de infectări cu Covid-19 au fost înregistrate în întreaga lume de la debutul pandemiei.

Cifrele noilor infectări şi ale deceselor asociate COVID-19 înregistrează noi maxime. În Europa, restricţiile se extind din cauza numărului mare de cazuri noi. Suedia și Germania au raportat record de morți, în timp ce Portugalia intră din nou în carantină totală.

Și SUA, cea mai afectată ţară de pandemie, au înregistrat în total de la declanşarea crizei de coronavirus 23.282.329 de cazuri, potrivit aceluiași bilanţ independent realizat de Universitatea Johns Hopkins. Statul New York rămâne cel mai afectat de pandemie cu 40.435 de morţi, urmat de California pe locul doi cu 31.833 de decese.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram