/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Maia Sandu, despre clădirea Președinției: „Nu a fost dată în exploatare”

15 ianuarie 2021, ora 20:13

Clădirea Președinției nu a fost dată în exploatare, chiar dacă reparația a fost finisată tocmai în octombrie 2018. Despre aceasta a anunțat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni TV.

„Încercăm să ne lămurim cu bugetele. Clădirea nu a fost dată în exploatare, vă puteți imagina acest lucru. Au fost lucrările de reparație, ceva nu a fost făcut până la capăt. Nu au fost semnate documentele și iată clădirea este în această stare. Încercăm să ne lămurim”, a declarat Maia Sandu la o emisiune de la postul de televiziune RTR Moldova.

Anterior, Maia Sandu a mai declarat că nu există o evidență contabilă a cheltuielilor de renovare a edificiului.

„Atunci când s-a făcut procesul de reparație al acestei clădiri nu s-a ținut o evidență foarte clară. Înțelegem că gardul a fost reparat de către Cancelaria de Stat, după care aceste lucrări au fost transmise la balanța Președinției, dar nu s-a oferit o evidență pe obiecte și pe articolele de cheltuieli, ceea ce este o problemă, bineînțeles, ca într-o instituție atât de importantă să nu se facă evidența cheltuielilor statului. Nu vă putem spune cât a costat gardul pentru că nu există asemenea acte. Înainte ca să vedem costurile și beneficiile, am deschis porțile pentru ca toți să poată să intre în curtea Președinției”, a explicat Maia Sandu.

Menționăm că, Președinția, care a fost devastată în timpul protestelor din aprilie 2009, a fost reconstruită de o companie din Turcia. Clădirea instituției a fost reabilitată din banii Turciei, care a donat circa zece milioane de euro, iar la inaugurarea din octombrie 2018 a fost prezent și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

Într-un raport, Curtea de Conturi a menționat că lucrările de reconstrucție executate, în valoare totală de 8964,3 mii de euro, ce includ și lucrări suplimentare de 1784,3 mii de euro au fost reflectate în actele de primire-predare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram