După ce a depus flori la bustul marelui poet Mihai Eminescu, președinta țării, Maia Sandu, a venit cu un mesaj cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

„Ziua în care îl omagiem pe Mihai Eminescu este un prilej oportun pentru a reflecta asupra moștenirii noastre culturale, dar și asupra responsabilității de a transmite această moștenire mai departe”, a scris președinta pe pagina sa de Facebook.

„Dragi actori, regizori, scriitori, muzicieni, cinematografiști, pictori, fotografi, filozofi, critici, muzeografi, editori, etnografi, oameni care munciți în scenă și oameni care munciți în culise, știu că resimțiți acut și intens repercusiunile pandemiei. A fost un an dur pentru toți, a fost un an greu, dar a fost și un an în care a trebuit, izolați cumva de lumea exterioară, să ne reorientăm spre noi, spre ceea ce suntem, gândim, facem. Înțeleg că restricțiile v-au tăiat aripile, dar certitudinea mea este că, împreună, vom renaște într-o lume mai bună, dornică și capabilă să aprecieze Frumosul, Adevărul și Binele. Vă urez tuturor multă sănătate și încredere că revenirea la pupitru, la microfon, la catedră, în lumina rampei – într-un cuvânt, la normalitatea mult așteptată – este foarte aproape”, a mai adăugat aceasta.

Amintim că, în fiecare an la 15 ianuarie în România și Republica Moldova este sărbătorită Ziua Culturii Naționale. În această zi marcăm nașterea poetului Mihai Eminescu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!