Autoritățile se așteaptă la un nou val de infectări cu Covid-19, iar în cazul unei explozii a cazurilor, premierul interimar Aureliu Ciocoi spune că „vom fi nevoiți să revenim la anumite restricții mai dure”. Declarațiile au fost făcute în dimineața zilei de vineri.

„Ne așteptăm la un val nou de infectări, a fost vacanță de iarnă, sărbătorile, au venit foarte mulți concetățeni din afară ca să sărbătorească alături de cei dragi, de familie, de rude. Nu excludem posibilitatea ca valul de infectări să se extindă în următoarele 10-14 zile, luând în considerație perioada de incubare a virusului. Prin urmare, monitorizăm cu atenție cifrele din fiecare zi ale noilor infectări și, în cazul în care se va constata o explozie a noilor infectări, vom fi nevoiți să revenim la anumite restricții mai dure”, a declarat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Totodată, acesta a spus că sistemul de sănătate va face față unui nou val, precizând că în ultima perioadă s-a înregistrat o ușoară scădere a numărului de cazuri.

„Există rezerve, s-au eliberat mai multe locuri în spitalele atât din municipiul Chișinău, cât și din centrele raionale. Prin urmare, există această rezervă spitalicească, care ne va permite să facem față unui eventual nou val de infectări. Sunt sigur că vom face față”, a declarat Ciocoi.

Joi, 14 ianuarie, 741 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 151 687.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!