De ziua lui Mihai Eminescu, mai mulți politicieni și oficiali, dar și activiști civici, au făcut coadă la bustul poetului, pentru a-i aduce un omagiu. În timp ce unii s-au întrecut în mesaje de felicitare, alții au recitat poezii și au interpretat cântece pe versuri eminesciene. Între timp, cei care nu au putut să-și facă prezența, s-au limitat la mesaje pe Facebook. De exemplu, deputatul anunțat în căutare, figurant în dosarul „furtul miliardului”, Ilan Șor, într-un video publicat pe pagina sa, a recitat o poezie emblematică de-a lui Eminescu.

Depunerile de flori la bustul marelui poet Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din centrul capitalei au început chiar de la primele ore ale dimineței. Ptintre cei mai matinali a fost premierul interimar, Aureliu Ciocoi, care a venit însoțit de câțiva membri ai cabinetului de miniștri.

AURELIU CIOCOI, PRIMERI INTERIMAR: „Felicit, cu această ocazie, oamenii noștri de cultură – oameni care s-au dedicat întreaga viață pentru promovarea valorilor culturale”.

 Și președinta Maia Sandu a ținut să-și facă prezența. Aceasta însă nu a anunțat public despre ora la care intenționa să depună flori la bustul poetului. Iar președinta Legislativului, socialista Zinaida Greceanîi, s-a limitat doar la un mesaj de felicitare pe Facebook. Între timp, la bustul lui Eminescu au făcut coadă deputați și politicieni, precum cei de la Platforma DA, Partidul Unității Naționale sau Partidul Politic Șor. Deși toată lumea purta mască de protecție, unii au cam uitat să mențină și distanța fizică.

OCTAVIAN ȚÎCU, LIDER PUN, DEPUTAT NEAFILIAT: În ziua în care s-a născut marele poet, cel mai bun cadou și surpriză pentru el este tocmai de a-i recita versurile. Vremea trece, vremea vine… celor vechi, urmează nouă”.

Iar Ilan Șor, deputatul fugar, aflat în căutare internațională, a ținut să publice un videou, pe pagina sa de Facebook, în care recită și el o poezie.

Și angajații Primăriei l-au elogiat pe Eminescu. De data aceasta, primarul a fost, însă, absent.

ANGELA CUTASEVICI, VICEPRIMARA CAPITALEI: „Avem ocazia să venim aici să-i mulțumim pentru moștenirea culturală”.

În compania susținătorilor săi, mai mulți elevi și profesori, la bustul lui Eminescu și-a făcut apariția și fostul director al Liceului Gheorghe Asachi, Boris Volosatîi, moldoveanul care a ajuns în Legislativul României, în urma alegerilor din decembrie.

Cu flori, poezii și cântece au venit și unioniștii, dar și simpli cetățeni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!