/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Fiica Marianei Rață recită versuri de Eminescu, de ziua poetului: „Cum nu vii tu, Ţepeş doamne...”

missing
15 ianuarie 2021, ora 11:08

De ziua lui Eminescu, fiica Marianei Rață, Mădălina, recită versuri din cunoscuta poezie manifest Scrisoarea a III. Imagini cu recitalul acesteia au fost publicate pe o rețea de socializare de către prezentatoarea tv8.

„Un manifest, de ziua lui Eminescu ❤️…” este mesajul care a însoțit imaginile video postate de Mariana Rață, realizatoarea emisiunii Cutia Neagră. Acestea o arată pe Mădălina care recită versurile expresiv, cu intonație și profunzime.

Versurile recitate de Mădălina sunt următoarele:

Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

La 15 ianuarie, în Republica Moldova se sărbătorește Ziua Culturii Naționale, marcată de ziua de naștere a marelui poet național Mihai Eminescu – personalitate care definește valorile esențiale ale literaturii românești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram