De ziua lui Eminescu, fiica Marianei Rață, Mădălina, recită versuri din cunoscuta poezie manifest Scrisoarea a III. Imagini cu recitalul acesteia au fost publicate pe o rețea de socializare de către prezentatoarea tv8.

„Un manifest, de ziua lui Eminescu ❤️…” este mesajul care a însoțit imaginile video postate de Mariana Rață, realizatoarea emisiunii Cutia Neagră. Acestea o arată pe Mădălina care recită versurile expresiv, cu intonație și profunzime.

Versurile recitate de Mădălina sunt următoarele:

Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

La 15 ianuarie, în Republica Moldova se sărbătorește Ziua Culturii Naționale, marcată de ziua de naștere a marelui poet național Mihai Eminescu – personalitate care definește valorile esențiale ale literaturii românești.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!