/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Tânăr atacat cu cuțitul într-o benzinărie din Briceni. Fără a interveni, doi polițiști de frontieră urmăresc momentul. A fost inițiată o anchetă

15 ianuarie 2021, ora 22:04

Un bărbat a fost amenințat cu cuțitul și bătut de un individ chiar sub ochii a doi Polițiști de Frontieră, care priveau situația în timp ce-și cumpărau bere. Incidentul a avut loc în seara de 13 ianuarie, în jurul orei 19:50, într-o stație de alimentare din localitatea Criva, raionul Briceni, scrie deschide.md.

„Din imaginile video se vede cum un bărbat trece de tejghea și îl amenință cu un cuțit pe vânzătorul de la stația de la alimentare. La scurt timp, apare un al doilea bărbat care încearcă să-l calmeze pe bărbatul furios. După doar câteva secunde acesta renunță și se deplasează în sala magazinului unde pot fi observați și doi polițiști de frontieră. Cei din urmă se apropie cu mai multe cumpărături pe care le pun pe tejghea, în tot acest timp privesc cu indiferență agresiunile ce au loc la câțiva metri de ei”, scrie sursa.

Conducerea Poliției de Frontieră a anunțat că a fost inițiată o anchetă de serviciu în acest caz.

„Referitor la incidentul petrecut la o stație PECO din raionul Briceni, în care implicarea polițiștilor de frontieră prezenți a fost una imperioasă, dar care din păcate nu a avut loc. Poliția de Frontieră REGRETĂ lipsa de reacție din partea angajaților, condamnă orice inacțiune de acest gen și indiferența manifestată față de acțiunile huliganice. În acest sens, a fost inițiată o anchetă de serviciu, care va stabili toate circumstanțele incidentului dat. Ne ASUMĂM responsabilitatea de a investiga obiectiv conjunctura pentru a nu se mai întâmpla astfel situații”, spun reprezentanții instituției.

Comportamentul polițiștilor de frontieră a fost criticat și de ministrul de Interne, Pavel Voicu. „Așa nu se poate, ofițerii nu pot fi indiferenți atunci când văd un cetățean aflat în pericol sau o încălcare de lege. Colegi, acesta este un „antiexemplu”și regret că avem astfel de cazuri, care nu ne fac față. Este inadmisibil un astfel de comportament, mai bine zis lipsa de reacție din partea angajaților IGPF este un motiv serios de a iniția o anchetă de serviciu pe marginea acestui caz. Acești doi angajați, ofițeri care reprezintă MAI au fost obligați să intervină și să curmeze acțiunile huliganice ale cetățeanului respectiv, dar au preferat să fie spectatori și să ignore ilegalitatea acțiunile la care au fost martori”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit surse, agresorul a fost reținut pentru 72 de ore, iar astăzi a fost trimis în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram