Un bărbat a fost amenințat cu cuțitul și bătut de un individ chiar sub ochii a doi Polițiști de Frontieră, care priveau situația în timp ce-și cumpărau bere. Incidentul a avut loc în seara de 13 ianuarie, în jurul orei 19:50, într-o stație de alimentare din localitatea Criva, raionul Briceni, scrie deschide.md.

„Din imaginile video se vede cum un bărbat trece de tejghea și îl amenință cu un cuțit pe vânzătorul de la stația de la alimentare. La scurt timp, apare un al doilea bărbat care încearcă să-l calmeze pe bărbatul furios. După doar câteva secunde acesta renunță și se deplasează în sala magazinului unde pot fi observați și doi polițiști de frontieră. Cei din urmă se apropie cu mai multe cumpărături pe care le pun pe tejghea, în tot acest timp privesc cu indiferență agresiunile ce au loc la câțiva metri de ei”, scrie sursa.

Conducerea Poliției de Frontieră a anunțat că a fost inițiată o anchetă de serviciu în acest caz.

„Referitor la incidentul petrecut la o stație PECO din raionul Briceni, în care implicarea polițiștilor de frontieră prezenți a fost una imperioasă, dar care din păcate nu a avut loc. Poliția de Frontieră REGRETĂ lipsa de reacție din partea angajaților, condamnă orice inacțiune de acest gen și indiferența manifestată față de acțiunile huliganice. În acest sens, a fost inițiată o anchetă de serviciu, care va stabili toate circumstanțele incidentului dat. Ne ASUMĂM responsabilitatea de a investiga obiectiv conjunctura pentru a nu se mai întâmpla astfel situații”, spun reprezentanții instituției.

Comportamentul polițiștilor de frontieră a fost criticat și de ministrul de Interne, Pavel Voicu. „Așa nu se poate, ofițerii nu pot fi indiferenți atunci când văd un cetățean aflat în pericol sau o încălcare de lege. Colegi, acesta este un „antiexemplu”și regret că avem astfel de cazuri, care nu ne fac față. Este inadmisibil un astfel de comportament, mai bine zis lipsa de reacție din partea angajaților IGPF este un motiv serios de a iniția o anchetă de serviciu pe marginea acestui caz. Acești doi angajați, ofițeri care reprezintă MAI au fost obligați să intervină și să curmeze acțiunile huliganice ale cetățeanului respectiv, dar au preferat să fie spectatori și să ignore ilegalitatea acțiunile la care au fost martori”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit surse, agresorul a fost reținut pentru 72 de ore, iar astăzi a fost trimis în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!