/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Scos în stradă de griji și nevoi. Cu ochii în lacrimi și în speranța de a supraviețui, un fost profesor își vinde lucrurile din casă 

16 ianuarie 2021, ora 16:01

Bătrânii din Republica Moldova sunt nevoiți să își vând și ultimele lucruri pe care le mai au în casă pentru a putea supraviețui și face față  nevoilor cu care se confruntă. Așa poate fi descrisă și povestea unui fost profesor, care în fiecare zi stă pe o stradă din Capitală, în speranța de a face niște bani. A scos la vânzare mai multe furculițe, o umbrelă și niște veselă.

Fostul profesor spune că a lucrat 65 de ani la mai multe instituții de învățământ din țară, însă pensia pe care o are nu-i ajunge să-și acopere cheltuielile lunare pe care le are.

„Vara mai fac o rezervă și pot achita serviciile. Pensia mea e mică. Am 21 de ani lucrați după pensie și trebuia să primesc pensia dublă. Mi-au zis că trebuie să aștept încă trei ani. Eu o zi nu am fost pe foaie de boală”, povestește fostul profesor.

Stă ore între în stradă, chiar dacă afară e frig, însă nu în fiecare zi reușește să vând ceva. „Eu sunt rezistent la frig. Stau cât pot. Săptămâna trecută am vântul niște furculițe, acum nu. Am făcut 20 de lei”, spune fostul profesor.

Vedeți mai jos povestea fostului profesor prezentată de echipa emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram