Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat că plănuiește semnarea mai multor decrete din prima zi în care își va prelua mandatul, 20 ianuarie. Printre acestea se numără revenirea în acordul climatic de la Paris și eliminarea interdicției de călătorie a cetățenilor din țări musulmane, emisă de predecesorul său în 2017. Informațiile vin dintr-un memorandum emis de viitorul său șef de cabinet, Ron Klain, conform CNN.

Biden urmează, de asemenea, să emită decrete pentru oprirea evacuărilor din case a persoanelor care nu și-au putut plăti chiriile din cauza pandemiei și pentru suspendarea datoriilor la universități pentru perioada pandemiei de coronavirus, dar și pentru stabilirea obligativității purtării măștii în clădirile federale, scrie Digi 24.

„În timpul campaniei, președintele ales Biden s-a angajat să ia măsuri imediate pentru a rezolva aceste crize. Ca președinte își va ține toate aceste promisiuni și va semna decrete, memorandumuri prezidențiale și directive pentru a le putea respecta”, a scris Ron Klain.

Anterior, Biden anunțase un plan masiv de relansare economică post-Covid, în valoare de 1,9 trilioane de dolari care să ajute economia americană, afectată grav, să își revină.

„Nu avem timp de pierdut. Trebuie să acționăm și trebuie să acționăm acum. Vedem o criză profundă a suferinței. Este în joc chiar sănătatea națiunii noastre. Vor fi poticniri pe parcurs, dar voi fi întotdeauna sincer atât în privința progreselor pe care le facem, cât și în privința eșecurilor cu care ne vom confrunta”, a spus Joe Biden.

Ajutoarele suplimentare de şomaj, din care trăiesc în continuare 18 milioane de americani, vor fi prelungite până la sfârşitul lui septembrie, precum şi posibilitatea unui concediu medical plătit în cazul contaminării cu COVID-19.

Preşedintele ales speră, de asemenea, să majoreze salariul minim la 15 dolari pe oră, mai mult decât dublul celor 7,25 de dolari actuali.

„Vrem să avansăm cât mai repede posibil”, a spus un înalt responsabil al echipei lui Joe Biden.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!