Cele 50 de state americane și districtul Columbia sunt în alertă față de posibile proteste violente în acest weekend, înaintea inaugurării de miercuri a președintelui-ales Joe Biden, potrivit BBC.

Trupele Gărzii Naționale din toată țara sunt trimise la Washington DC pentru a descuraja o repetare a revoltei de pe 6 ianuarie care s-a soldat cu decese.

Foto: EPA

FBI a avertizat că susținătorii lui Trump pun la cale „proteste armate” la Capitoliul SUA și la toate celelalte capitolii din țară, notează Digi 24.

Esplanada “National Mall” din DC a fost închisă. De asemenea, străzile capitalei sunt baricadate, în contextul unor măsuri de securitate mai strânse.

Statele americane iau măsuri de precauție, de la baricadarea ferestrelor capitoliilor până la interzicerea demonstrațiilor.

Foto: Reuters

Guvernatorii din Maryland, New Mexico și Utah au declarat stări de urgență înaintea unor posibile proteste.

California, Pennsylvania, Michigan, Virginia, Washington și Wisconsin sunt printre statele care își activează Gărzile Naționale iar Texas închide sâmbătă propriul capitoliu până după ziua inaugurării.

Guvernatorul din Virginia a declarat într-o conferință de presă de joi:  „Dacă plănuiți să veniți aici sau la Washington cu rea voință în inimile voastre, ar trebui să vă întoarceți acum spre casă. Nu sunteți bineveniți aici și nu sunteți bineveniți în capitala națiunii noastre. Iar dacă veniți aici și vă manifestați, Virginia va fi pregătită”.

Echipa Biden a făcut deja apel la americani să evite călătoria spre capitală, datorită pandemiei de Covid-19, iar oficiali locali au precizat că oamenii ar trebui să urmărească inaugurarea de la distanță.

Foto: Reuters

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!