/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Preşedintele Consiliului European cere eliberarea lui Alexei Navalnîi

missing
17 ianuarie 2021, ora 22:16

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut duminică autorităţilor ruse să îl elibereze imediat pe dizidentul Alexei Navalnîi, transmite Reuters, citată de Agerpres. 

Navalnîi a fost reţinut duminică seara, la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova. Deşi ştia că ar putea fi arestat la sosirea în Rusia, el a revenit de la Berlin, unde fusese internat în spital din august anul trecut după otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok.

Autoritatea penitenciară din Rusia (FSIN) a confirmat arestarea.

„Arestarea lui Alexei Navalnîi la sosirea la Moscova este inacceptabilă”, a scris Michel în reţeaua Twitter.

Poliţia rusă a arestat duminică mai mulţi susţinători ai opozantului, înainte de aterizarea acestuia. Avionul companiei ruse Pobeda la bordul căruia se afla Navalnîi urma să aterizeze pe aeroportul Vnukovo, dar linia aeriană a comunicat că aeroportul respectiv a fost închis, iar zborul a fost redirecţionat către Şeremetievo. Unul din colaboratorii celui mai cunoscut dizident rus a numit şapte colaboratori ai acestuia care au fost reţinuţi de forţele de ordine; potrivit agenţiei EFE, printre cei arestaţi se află şi Oleg, fratele lui Alexei Navalnîi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram